Džbán za všechny prachy

22. dubna 2018 se náš klub jako tradičně zúčastnil jarní TT war, bezkonkurenčně nejdražší a nejkomerčnější akce roku, která je ale také velmi kvalitní. Když si člověk odmyslí ty ceny, občas se na tuto hru i těší…. Vše začíná hned ráno na parkovišti – stání na hodinu 90 Kč, vstup 250 Kč, klobása 110 Kč, pivko 80 Kč. Člověk si ani neodloží batoh do příslušné místnosti (80 Kč) a už je o litr lehčí. Nevadí, lehké rozcvičení a jde se na věc. Osud tomu chtěl, že jsme každý z klubu dostali červenou pásku (60 Kč) a pak i Vrchního velitele Feryho od Forestů (ten vyšel na zhruba 250 Kč). Byla to dobrá a zaručená volba, nikdo sice nevěděl, kde má být, s kým tam má být a proč tam vůbec bude, ale bylo jisté, že vyhrajeme.

První střet jsme začínali každý na jedné straně prostoru (což je na hrách relativně přirozené) a cílem hry bylo zabrat a držet 4 body rozmístěné v hracím poli. Hned po zahájení jsme našli jeden a ten drželi až do konce hry, to samé protivník. O třetí bod jsme se přetahovali celou hodinu, každý měl bod na dosah, ale až 10 minut před koncem byl bod zabrán protivníkem. Čtvrtý bod nikdo nemohl dlouho najít, ale nakonec se to podařilo naší straně. Takže jsme asi o 12 bodů vyhráli.

Jako vítězové prvního střetu jsme si mohli za příplatek vybrat, jestli chceme bránit nebo útočit, Hellboy – zneuznalý vývojář počítačových her – vykřikl, že obrana je nuda a tak jsme šli za 50 Kč do útoku. Výhružně u toho mával jednoruč svoji útočnou puškou, což mělo připomínat hrození mečem, jako podprahová reklama na jeho poslední pracovní počin. Skutečnost, že topové gamesové časopisy tu hru otitulkovali nápisy „I had na staré Nokii je propracovanější“, na jeho chování po zbytek hry nic nezměnilo. Obránci měli udržet 4 body, ale udělali prostě obranou lajnu před místem našeho startu. Po 35 minutách jsme všechny body zabrali.

Poslední hru jsme si zabránili, měli jsme zadržet „konvoj“, který přenášel bednu s výbušninou do našeho štábu. Udělali jsme podobnou obranu jako nepřítel v předchozí hře, ale na lépe bránitelných pozicích a nechali je postupně krvácet, to se vyplatilo. Až v posledních 5 minutách prorazil Bubák s pár lidmi za pomoci nepřiznávání, peněz, tajného ,,neherního“ tunelu a skoro se probojovali až do našeho štábu. Po cestě přišli ale o lidi, co nesli bednu s výbušninou, a nestihli tak misi v časovém limitu. Bylo to velké, ale i „drahé vítězství“. Každopádně poděkovaní organizátorům i všem zúčastněným!

Ještě dodatek ke každoročnímu incidentu na Džbáně. Tentokrát šlo o nesmrtelný kulomet na naší straně. Chci všechny ujistit, že viděli dobře. Poslední dobou měl Pohanský pes problém někde něco vyhrát nebo se někde umístit. Většinovým hlasováním bylo tedy rozhodnuto, že od teď se bude vyhrávat všude, vždy a za každou cenu. Do této kategorie spadá samozřejmě i nepřiznávání. Chci tedy všechny ubezpečit, že vše je v pořádku, nikdo nedělá nic, co nemáme nově ve stanovách…… děkujeme vše zúčastněným, že rozepře proběhla v klidu a po ověření stanov přes mobil se všichni rozešli.

Share

Napsat komentář